BEM´er duurzaamheid stelt zich voor!

BEM´er duurzaamheid stelt zich voor!

12 april 2023 Auteur NSMV

Anne-Laurien is namens de gemeente BEM'er duurzaamheid. 

  • Naam: Anne-Laurien Extra
  • BEM-rol: Duurzaamheid
  • Organisatie: Gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • Specaliteiten: Duurzaamheid

Mijn naam is Anne-Laurien Extra. Ik werk sinds twee jaar bij de gemeente ’s-Hertogenbosch als beleidsmedewerker Duurzaamheid binnen de afdeling Leefomgeving. We willen slim inspelen op de gevolgen van klimaatverandering. Dat betekend meer ruimte maken voor groen en water. Niet alleen om in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering maar hiermee creëren we ook een mooier en prettiger woon- en leefklimaat.

Waarom vind je NSMV een belangrijk project?

Ik vind het Niet Stapelen Maar Vervangen project belangrijk om diverse redenen. Je kunt tegenwoordig niet meer om het thema duurzaamheid heen. Daarom is het belangrijk dat dit terugkomt in de lesstof. En dan het liefst op een structurele manier. Het NSMV project kan hier een goede bijdrage aan leveren.

Waarvoor kunnen mensen jouw benaderen?

Ik zorg ervoor dat het bestaand aanbod online komt op wikiwijs. Hierbij ga ik met aanbieders kijken naar de leerdoelen en koppelkansen met andere thema’s

Wat is je wens voor het onderwijs en jouw thema over 5 jaar? 

Ik hoop dat het thema duurzaamheid een structureel onderwerp wordt in het onderwijs. Onze jeugd al op vroege leeftijd kennis laten maken met het onderwerp. Om er zo voor de zorgen dat het actueel blijft en die generatie duurzame(re) keuzes maakt.