Wikiwijs is live!

Wikiwijs is live!

11 mei 2023 Auteur NSMV

Op woensdag 10 mei was het zover! In 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch is Wikiwijs gelanceerd.

Dit platform geeft scholen toegang tot vervangend, uitdagend, verrassend, verdiepend en verrijkend educatief aanbod. De Bossche Educatieve Makelaars hebben zich ingespannen om het bestaande aanbod van educatieve partners in en om ’s-Hertogenbosch te koppelen. Het programma Niet Stapelen Maar Vervangen wil namelijk vraag en aanbod samenbrengen.

Namens de aangesloten schoolbesturen van SSPOH opende Ankie de Laat, bestuurder van ATO-scholenkring, deze kick-off. Namens Kennisnet verzorgden Linda le Grand en Rick de Visser de uitleg over de werkwijze van het platform. Er was ook gelegenheid om de Bossche Educatieve Makelaars te ontmoeten en met hen te spreken over het aanwezige aanbod.

 

Wikiwijs

Via Wikiwijs kan gezocht worden op thema of type activiteit. Via Niet stapelen maar vervangen - Wikiwijs kom je direct op het platform. Er is een speciale omgeving voor het aanbod dat door onze BEM’ers is toegevoegd.

“Het aanbod is goed vindbaar en de verschillende filteropties zijn handig. Fijn dat er verschillende manieren zijn om te zoeken (per groep, per thema, per soort aanbod….)”

Het platform is nu live, maar samen willen we dit verder ontwikkelen. Heb jij aanbod dat er nog niet instaat? Laat het dan, via de BEM’ers, weten zodat we samen het aanbod uit kunnen breiden voor alle scholen. Ook de wensen van nog niet bestaand aanbod kunnen ingebracht worden. Hoe specifieker de BEM-ers en educatieve partners weten wat scholen willen, hoe beter zij daarop kunnen inspelen.

“Wikiwijs brengt samenhang in vraag en aanbod en doet waarvoor het bedoeld is; inzicht geven in de aanbodsdoelen”

Op deze website kun je zien welke BEM-ers er actief zijn. Zij mogen altijd benaderd worden om wensen te bespreken. Graag zelfs!

Kon je niet aanwezig zijn? Via deze link vind je een korte Youtube uitleg over de werking van Wikiwijs.